AutiUitBoot

Lekker een weekendje weg! Dat kan schrijf je in en ga lekker met ons mee!
BootUitjes

Zeilen / varen

Naarden
za 22 juni 2024
 0,00
Boot

Vaarweekend juli

Naarden
vr 12 juli 2024
12 tot en met 14 juli 2024
 65,00
Boot

Vaarweekend augustus

Naarden
vr 16 augustus 2024
 65,00
Boot

Vaarweekend september

Naarden
vr 20 september 2024
 65,00

De intentie van “AutiUitBoot” is om mensen met autisme en daarmee vaak een kleinere portemonnee de mogelijkheid bieden om voor een klein bedrag een weekendje weg te gaan.

De weekendjes zijn het beste te vergelijken met kamperen, maar dan net even anders. Proviand aan boord zijn inbegrepen, maar eten dat we aan wal doen niet, maar in principe is dat ook niet nodig. We kunnen ook een broodje van boord meenemen.

De weekenden beginnen met een afvaart op vrijdag ochtend 10:00 uur. Zaterdag wordt over het algemeen niet gevaren en zondag varen we weer terug. Onze bestemmingen zijn de eilanden op de randmeren, een stad of een evenement.

Gaan we naar een eiland? Dan kan je een tentje mee nemen. Gaan we naar een stad of evenement kan dit in de regel niet en zijn we aangewezen op de slaapplaatsen aan boord.

Sinds dit jaar hebben we de beschikking over 2 zeilboten. Een Vanguard 1 waar het heel makkelijk op en afstappen is door het wegnemen van de zeereling en een Westerly Centaur. Beide boten bieden (buiten het bed voor de schipper) 2 slaapplaatsen in de salon en 2 slaapplaatsen in de kuip. Voor het opladen van een telefoon kan je het beste een powerbank gebruiken. Heb je ergens echt stroom voor nodig. Overleg dan even van te voren.

Heb je een eigen boot en wil je daarop het weekend mee? Ook super leuk! Laat het wel even weten met oog op de planning qua indeling en de hoogte van de bijdrage, want aan ons betaal je dan enkel een bijdrage voor de boodschappen, of ook dat niet als je zelf je eigen boodschappen verzorgd. Ook moet je dan zelf zorg dragen voor (eventueel) lig-/havengeld en andere bijkomende kosten.

Aanvullend op de vaarweekenden wil ik komend jaar kijken of we een “zeil clubje” kunnen beginnen met een groepje auti’s die het leuk vinden om (meer) ervaring op te doen met zeilen. De momenten zullen veelal op een woensdag zijn en kort van te voren worden gepland (vanwege het weer en mijn eigen agenda). Lijkt jou dat leuk? stuur dan gerust een bericht.

Aan boord en tijdens de weekenden gelden wel een aantal regels. Deze zijn vanzelfsprekend, maar toch goed om ergens neer te zetten:

  • Alcohol is voor als er die dag niet meer gevaren hoeft te worden
  • Als tijdens het zeilen de schipper iets vraagt dient daar direct naar geluisterd te worden. Is het onduidelijk, of heb je het idee dat het een slecht idee is, of je het wellicht niet goed hebt verstaan. Check dan snel bij de schipper.
  • Roken kan, maar alleen buiten, als de zeilen binnen zijn en je rekening houdend met de wind zo gaat staan dat andere er geen last van hebben. (dit geldt ook voor elektrisch roken). De ontstane afval van het roken ruim je zelf op in een goed afgesloten iets.
  • We respecteren de regels die gelden waar we zijn.
Menu